Moja budućnost! Moj izbor!
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Ceremonija dodjele počasnog doktorata predsjedniku Erdoğanu

Ceremonija dodjele počasnog doktorata predsjedniku Erdoğanu

Datum

Nedelja, Maj 20, 2018 - 16:00
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdoğan,  tokom svoje radne posjete Bosni i Hecergovini, 20. maja 2018. godine u okviru posebne ceremonije posjetit će Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), te će ovom prilikom uvaženom državniku biti dodjeljen počasni doktorat Internacionalnogu univerziteta u Sarajevu.

Prema europskoj univerzitetskoj tradiciji dodjela počasnog doktorata važan je događaj, a svaki počasni doktor osim časti i naslova prima na sebe čuvanje ugleda i dostojanstva Univerziteta. Ovim svečanim povodom, IUS kao visokoobrazovna institucija ima veliku čast dodjeliti ovo priznanje predsjedniku  Erdoğanu kao priznanje za njegov sveukupni dosadašnji rad, za iznimne doprinose u izgradnji humanijeg društva, promociji dostojanstva, kulture dijaloga u Europi i u svijetu. Ovim priznanjem, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu još jednom će potvrditi dobre historijske, društvene, kulturne i političke veze naših dviju zemalja. 

Svečanost će se održati u Velikom amfiteatru IUS-a, a počasni doktorat predsjedniku Erdoğanu će uručiti v.d. rektora, prof. dr. Ahmet Yıldırım.
U povodu dodjele počasnog doktorata, predsjednik Republike Turske, kratko će se obratiti uvaženim gostima, profesorima i studentima.  

Ceremonija dodjele počasnog doktorata predsjedniku Erdoğanu