Moja budućnost! Moj izbor!
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

III. Internacionalni kongres molekularne biologije i biotehnologije na IUS-u

III. Internacionalni kongres molekularne biologije i biotehnologije na IUS-u

Datum

Ponedeljak, Juni 2, 2014 - 00:00 to Petak, Juni 6, 2014 - 00:00
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

III Internacionalni kongres molekularne biologije i biotehnologije će se održati na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, u periodu od 2.-4. juna 2014. godine. Kongres  molekularne biologije i biotehnologije ima za cilj uspostavljanje naučnog okruženja na kojem bi se informacije iz pomenute oblasti širile, ali bi se također pružila mogućnost bosanskim i turskim akademicima da se susretnu, razmjenjuju ​​ideje, te sarađuju na savremenim oblastima molekularne biologije i biotehnologije. Kongres će biti platforma za izazov, te rješavanje savremenih problema u tom polju.

Naučno-istraživački centar Nobel će omogućiti učesnicima na Kongresu da dožive i posjete različita mjesta u Bosni i Hercegovini. Ova putovanja će imati, kako socijalnu, tako i historijsku vrijednost, jer Bosna i Hercegovina je u prošlosti predstavljala važan dio Otomanskog carstva kroz historiju i otvorena vrata prema Evropi, iz Anadolije. Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) sa svim svojim odsjecima koje je akreditirao Institut za visokoškolsko obrazovanje u Turskoj (YOK), je ujedno i prvi međunarodni univerzitet u BiH i ove godine slavi svoju desetu godišnjicu od početka rada.

Sa više od 1500 studenata i rastućim brojem akademskog osoblja, razvijajući infrastukturne uslove i svoje aktivnosti ka jačanju društvenih vrijednosti svojih studenata i njihovih akademskih dostignuća, IUS teži biti važan i prosperitetan edukacijski centar. ELS-Škola engleskog jezika i programi  za cjeloživotno učenje su samo neke od aktivnosti  IUS-a uz pomoć kojih se nastoji obrazovati hiljade mladih ljudi.