Laboratorija

Laboratorija za psihologiju

Laboratorija za psihologiju osnovana je 2016. godine u okviru redovnog istraživačkog rada i nastavnih aktivnosti profesora i asistenata Programa za psihologiju Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.  Laboratorija  je opremljena kompjuterima, SPSS softverom, virtualnim eksperimentalnim labom, psihološkim testovima i priručnicima.

SPSS i JASP softver su instalirani u cilju efikasnije implementacije predavanja i tutorijala iz  statistike, kognitivne i eksperimentalne psihologije, kao i istraživačkih aktivnosti. PsyCog virtualni laboratorij omogućava nastavnom osoblju  izvođenje  osnovnih eksperimenata iz oblasti kognitivne psihologije tokom tutorijala. Širok spektar psiholoških instrumenata (uključujući WISC, WAIS, MMPI, Big Five, Draw a Person/Nacrtaj čovjeka, Ravenove progresivne matrice i drugi) omogućavaju izvođenje aktivnih tutorijala u područjima eksperimentalne, kognitivne, razvojne i kliničke psihologije.

Dizajnirana na takav način, laboratorija za psihologiju će se nastaviti razvijati i pružati mjesto gdje profesori i studenti mogu primijeniti moderne tehnike istraživanja u različitim oblastima psihologije.