Skip to main content

Studentski domovi

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Studentski domovi

U junu 2009. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu otvorio je prvu zgradu muškog studentskog doma smještajnog kapaciteta 220 osoba. U 2010. godini otvoren je i studentski dom za djevojke. Studentsi dom raspolaže sobama sa dva i pet kreveta. Svaka soba ima svoje kupatilo i većina njih ima vlastiti prostor za učenje.

Besplatna Wi-Fi mreža je osigurana na cijelom području kampusa.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Mehmet Çakır - Ženski studentski dom

Ženski studentski dom „Mehmet Çakır“ se nalazi na kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Od 2010. godine pružamo usluge našim studentima u toku njihovog akademskog obrazovanja, sa spoznajom da za svaki uspjeh je potrebno obezbijediti kvalitetnu ne samo fizičku nego i psihosocijalnu atmosferu. Imajući to na umu, našem osoblju je jedan od prioriteta da obezbijedi svakom našem studentu prostor u kojem će moći da ostvariti što bolji uspjeh u toku njihovog školovanja.

Studentski dom je kvadripleks zgrada sa kapacitetom od 51 sobe gdje se može smjestiti 159 studenata. Dom ima 16 dvokrevetnih, 15 trokrevetnih (sa odvojenim prostorom za spavanje i učenje), 18 četverokrevetnih (sa odvojenim prostorom za spavanje i učenje) i 2 petokrevetne (sa odvojenim prostorom za spavanje i učenje) sobe.

Pored stalno zaposlenog obezbjeđenja Doma, objekat je pokriven i unutrašnjim i vanjskim video nadzorom. U cilju da dodatno osiguramo svaku sobu, svaki student ima svoj vlastiti ključ od sobe.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Plavi Leptir - Muški studentski dom

Dragi studenti,

Studentski dom "Plavi leptir" je počeo sa radom 2009/2010. akademske godine, a dio je Fondacije koja ima preko 68 godina iskustva u radu sa studentima i studentskim domovima.


O nama

Upravu Doma čine iskusni i radu predani ljudi sa višegodišnjim radnim iskustvom u studentskim domovima. Kolektiv "Plavog leptira" karakteriše ozbiljnost u radu i posvećenost poslu, te usmjerenost ka ispunjavanju svih uslova za ugodan i prijatan boravak studenata u našem domu.

Naš kolektiv čini Uprava, Služba za račnovodstvo i finansije, domar, portiri, higijeničarke, kuharice i trgovci. Svi oni su svojim dosadašnjim radom pokazali da su odgovorni i da kvalitetno izvršavaju svoje poslove. Zbog toga možemo reći da je naš tim garancija da će studenti biti zadovoljni uslugama koje nudi naš dom.

O smještaju

U okvirnu doma nudimo petokrevetne i dvokrevetne sobe. Petokrevetne sobe se sastoje iz predsoblja, kupatila sa WC-om, sobe za spavanje i sobe za učenje. Cijena smještaja u ovoj sobi za jednu akademsku godinu je 1.150,00 € + 100 € depozit (depozit se studentu vraća na kraju akademske godine). Cijena dvokrevetnih soba je 1.400,00 € + 100 € depozit (depozit se studentu vraća na kraju akademske godine). U navedenu cijenu je uključeno:

  • Doručak na principu švedskog stola (svaki dan uključujući i praznike) 
  • kablovska internet konekcija 24h 
  • Topla voda 24h  
  • Čišćenje zajedničkih prostorija (hodnici, zajednička kupatila, učionice, biblioteka, sala za duručak, sala za sastanke i sl.)  

Dodatni sadržaji

U okviru Doma funkcioniše i kantina gdje studenti mogu, po povoljnim cijenama, kupiti hranu i bezalkoholna pića, kao i razna jela. Kantina radi svaki dan od 10:00 - 24:00. Pored toga, studentima je na raspolaganju biblioteka, vešeraj (pranje i sušenje veša), fitnes sala, sala za stolni tenis i stolni fudbal i još mnogo toga. Povremeno sa studentima organizujemo i posjete različitim turističkim destinacijama i značajnim lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

Prijave

Za smještaj u Domu mogu aplicirati svi studenti koji prihvataju pravila ponašanja u našem domu. Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesa za smještaj u našem domu, nismo u mogućnosti primiti sve studente koji apliciraju za smještaj, ali smo uspostavili precizne kriterije na osnovu kojih vršimo selekciju studenata, a neki od najznačajnijih su: intervju sa studentom (face to face ili putem Skype-a), uspjeh u dosadašnjem školovanju, itd.

Kontakt

Za sve potrebne informacije možete nas kontaktirati na naše brojeve telefona: 033 957 470/471/472/475 ili 061 524 605 ili 061 551 387 ili 061 893 497 ili putem e-maila info@plavileptir.com.

 

PLAVI LEPTIR DOO - Muški studentski dom
Hrasnička cesta bb, 71210 Ilidža
Tel./Fax.: 033 957 470/471/472,  061 524 605

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Život u Sarajevu

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt