Moja budućnost! Moj izbor!
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Upis na Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS)

Upis na Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS)

Datum

Nedelja, Septembar 14, 2014 - 09:00 to Srijeda, Septembar 17, 2014 - 17:00

Od ponedjeljka, 21. jula 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), počeo je upis budućih studenata na sva tri ciklusa studija. U školskoj 2014/2015. godini se očekuje porast broja studenata za više od 20%. IUS i ove godine nudi svojim budućim studentima zaista zanimljive i korisne programe na 3 fakulteta:

  1. FBA – (Fakultet menadžmenta i javne uprave)
  2. FENS – (Fakultet prirodnih i tehničkih nauka)
  3. FASS – (Fakultet umjetnosti i društvenih nauka)

Studentima će biti omogućeno da odaberu neki od programa kao što su: Genetika i bioinžinjering, Računarske nauke i inžinjering, Mašinstvo, Arhitektura, Elektrotehnika i elektronika, Psihologija, Engleski jezik i književnost, Međunarodni i javni odnosi, Ekonomija i menadžment, te mnoge druge zanimljive oblasti. Interes za studiranje na IUS-u je izuzetno veliki, jer su mladi ljudi prepoznali kvalitete koje ova Ustanova nudi.

Konkurs ostaje otvoren do 17. septembra 2014. godine. Preliminarnu rang-listu svih primljenih i prijavljenih kandidata na fakultete u prvom upisnom roku, IUS će objaviti na oglasnoj ploči i web stranici nakon što je verificira nadležno tijelo, najkasnije dva dana nakon isteka roka za podnošenje prijava na Konkurs.

Više informacija o konkursima, možete pogledati na:

http://www.ius.edu.ba/bs/konkurs-za-upis-na-i-ciklus-studija

http://www.ius.edu.ba/bs/konkurs-za-upis-na-ii-ciklus-studija

http://www.ius.edu.ba/bs/konkurs-za-upis-na-iii-ciklus-studija

  • English
  • Bosanski
  • Türkçe