Skip to main content
     
Red Amphitheater (Building A, ground floor)
     

ELIT konferencija mladih 2022

U petak, 30. septembra 2022. godine, studijski program Engleski jezik i književnost će održati drugu ELIT konferenciju mladih 2022 pod naslovom: Konferencija mladih o jeziku, književnosti i obrazovanju: Udružimo snage da izgradimo bolji svijet. Konferencija ima za cilj da formira platformu za mlade, studente, dodiplomce i postdiplomce koji studiraju umjetnost, humanističke nauke i društvene nauke, kako bi vrednovali, istražili, promovisali i razumjeli trenutne trendove i vrijednosti učenja jezika, razumijevanja različitih kultura, slobode, demokratije i jednakosti u savremenom svijetu.

Ukupno 33 teme će predstaviti studenti dodiplomskih i postdiplomskih studija iz 7 zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Poljske, Azerbejdžana, Omana i Malezije. Dr. Ljubica Matek i dr. Jasna Poljak Rehlicki, sa Univerziteta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, Hrvatska će održati plenarna predavanja tokom svečanog otvorenja konferencije.

 

Program konferencije možete pogledati OVDJE.

 

Srdačno vas pozivamo na svečano otvorenje konferencije od 10:30 do 12:00 sati, te paralelne sesije od 12:30 do 15:00 u petak, 30. septembra 2022. godine.

 

Vidimo se!