Moja budućnost! Moj izbor!
  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Predsjednik UO

Predsjednik UO

Draga omladino,

Studiranje na univerzitetu je univerzalna metoda kojom stvaramo i temeljimo naš život na znanju. Univerziteti prenose svjetlo nauke, umjetnosti i kulture u naše živote. Univerzitetsko obrazovanje nije samo proces kojim stičemo profesiju, već i način da postignemo i širimo kulturno bogatstvo, kognitivnu dosljednost i intelektualnu zrelost.

Kao Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, mi smo mobilizirali našu energiju kako bismo osnovali univerzitet sa namjerom obrazovanja mladih ljudi u Evropi i diljem cijelog svijeta u modernom okruženju. Naš krajnji cilj nije samo dovesti mlade ljude različitog porijekla i kultura na jedno mjesto, već ih i osposobiti da ističu zajedničke ljudske vrijednosti.

Mi priznajemo stvaranje sistematskog znanja, naučnih vrlina i dobrih manira kao najvažnijih elemenata globalnog mira. Tako smo mi I osmislili Internacionalni univerzitet u Sarajevu na način da unapređuje i slavi ove vrijednosti.

Odabrali smo Sarajevo zbog činjenice da je Sarajevo grad u kojem se moderne i tradicijske vrijednosti susreću i spajaju sa brojnim simbolima. U ovome gradu gdje su univerzalne vrijednosti ukorijenjene godinama, mi smo vidjeli novu nadu za budućnost koja će izroniti ovdje. Od 2003. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je postao centar pozornosti, sa studentima koji dolaze iz svih dijelova svijeta, kvalificiranim akademskim i administrativnim osobljem, modernom tehnološkom strukturom, kriterijem društvenosti za univerzalne aspekte i pristupom problem-rješenje.

Vi ste ti koji mogu ocijeniti ove razlike u kvaliteti, jer ste vi mladi informacionog i komunikološkog doba.

 

S poštovanjem,

Hasan TOPALOĞLU

Predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo