Skip to main content

Predsjednik UO

Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo

Draga omladino,

Studiranje na univerzitetu je univerzalna metoda kojom stvaramo i temeljimo naš život na znanju. Univerziteti prenose svjetlo nauke, umjetnosti i kulture u naše živote. Univerzitetsko obrazovanje nije samo proces kojim stječemo profesiju, nego i način da postignemo i širimo kulturno bogatstvo, kognitivnu dosljednost i intelektualnu zrelost.

 

Kao Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo, mi smo mobilizirali našu energiju kako bismo osnovali univerzitet sa namjerom obrazovanja mladih ljudi u Evropi i diljem cijelog svijeta u modernom okruženju. 

Predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo

Hasan TOPALOĞLU

Naš krajnji cilj nije samo dovesti mlade ljude različitog porijekla i kultura na jedno mjesto, nego ih i osposobiti da poštuju zajedničke ljudske vrijednosti.

Mi priznajemo stvaranje sistematskog znanja, naučnih vrlina i dobrih manira kao najvažnijih elemenata globalnog mira. Internacionalni univerzitet u Sarajevu smo i osnovali s ciljem da unapređuje i slavi ove vrijednosti.

Odabrali smo Sarajevo zbog činjenice da je Sarajevo grad u kojem se moderne i tradicijske vrijednosti susreću i spajaju sa brojnim simbolima. U ovome gradu, gdje su univerzalne vrijednosti oduvijek ukorijenjene, vidjeli smo budućnost koju smo zamislili.

Od 2003. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je u središte sa studentima iz svih dijelova svijeta, kvalificiranim akademskim i administrativnim osobljem, modernom tehničkom infrastrukturom, te brojnim prilikama za vannastavne aktivnosti.

Vi, kao generacija ovog informacionog i komunikološkog doba, možete ocijeniti ove razlike u kvaliteti.

 

S poštovanjem,

 

 

Hasan TOPALOĞLU
Predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Događaji

Jer naši studenti znaju šta je važno!

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

"Oznaka obrazovanog uma je da bude u stanju da zamisli misao, a da je ne prihvati." - Aristotle

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt